Michael Kupka20. dubna 2020
[-]

Akuvox – interkom a dveřní zvonek (IoT případová studie)

Přinášíme vám další díl ze seriálu o bezpečnosti běžně dostupných IoT zařízení. Tentokrát se podíváme mimo jiné na chytrý dveřní zvonek – může vás útočník sledovat prostřednictvím jeho kamery? Otevře zvonek vchodové dveře i bez znalosti PINu? Zařízení jsme otestovali doslova „skrz naskrz“. Čtěte dále.

Martin Fojtík31. března 2020
[-]

Útoky sociálních inženýrů a COVID-19

V dnešních dnech a týdnech není sice kybernetická bezpečnost na prvním místě, ale útočníci nikdy nespí! Proto jsme pro vás připravili video, ve kterém vám chceme představit útoky, které zneužívají dnešní situace.

Pavel Richtarik23. ledna 2020
[-]

Analýza podozrivého súboru "Outstanding Payment.jar" - 3. časť

Aká je skutočná funkčná výbava skúmaného malwaru, a aké možnosti ponúka útočníkovi v prípade úspešného nasadenia? Stačí v prípade infekcie zmazať jeden súbor, alebo je potrebná kompletná reinštalácia systému? Posledná časť trojice článkov o analýze podozrivého Java súboru rozoberá samotné jadro malwaru a jeho jednotlivé komponenty.

Lukáš Antal13. ledna 2020
[-]

Bash Bunny – Průvodce

V tomto článku si detailně rozebereme velice zajímavé zařízení s názvem Bash Bunny. Podíváme se na to, jak Bash Bunny pořídit, nakonfigurovat, napsat vlastní uživatečné payloady a použít pro realizaci efektivních útoků.