Stanislav Klubal12. října 2024
[-]

Bezpečnost a současné trendy v cloudu

Cloud computing se stává nedílnou součástí moderních IT infrastruktur a podnikových řešení. Využívání cloudových služeb přináší nespočet výhod, ale zároveň také představuje určité bezpečnostní výzvy. Tento článek se zaměřuje na aktuální trendy, výzvy kybernetické bezpečnosti a obecné osvědčené postupy při implementaci cloudových řešení.

Lukáš Bendík11. října 2024
[-]

DeepFakes a Online Účty v Banke

Prostredie internetového bankovníctva sa každý rok vyvíja a banky sa snažia svojim klientom poskytnúť stále viac komfortný priestor a zjednodušiť a sprístupniť im čo najviac služieb. Jednou z nich na ktorú sme si mohli v posledných rokoch zvyknúť je založenie účtu online. Z pohľadu klienta jednoduchá a už aj samozrejmá vec, z pohľadu banky je to však komplikovaný proces spojený s množstvom rizík. Jedným z rizík, ktoré sme skúmali, je krádež identity a možnosť vytvorenia účtu pre cudziu osobu.

Róbert Fajd14. června 2024
[-]

Porovnanie verzií ChatGPT pre analýzu kódu

Od posledného článku, kedy sme sa venovali využitiu ChatGPT na analýzu kódu prešiel takmer rok. Medzitým sa technológia posunula a novšia verzia je vo viacerých smeroch lepšia. Je to ale tak aj pri analýze kódu?

Lukáš Bendík1. května 2023
[-]

Bezpečnosť fyzického prístupu vs. Flipper Zero

V auguste 2022 bol vydaný nástroj Flipper Zero, ktorý zaujal entuziastov do hardwaru, rádiových / bezdrôtových technológii, fyzickej bezpečnosti aj hackingu a vyvoláva v komunite otázky ohľadom implikácií na fyzickú bezpečnosť. Čo nové tento nástroj ponúka? Dal by sa vytvoriť doma zo samostatných komponentov? Je to dobrý nápad? .. Uvidíme.