Lukáš AntalStanislav Klubal16. srpna 2019
[-]

Bezpečnost bankomatů

Bezpečnost bankomatů není příliš medializované téma. Znamená to však, že jsou bankomaty bezpečné? Náš tým expertů má za sebou penetrační testy různých typů bankomatů a může tak problematiku objektivně zhodnotit. Závěry vás možná překvapí.

Adéla Haníková8. srpna 2019
[-]

SMB Relay

Jaký je nejčastěji fungující útok v interní síti? Jak vypadá, co za ním stojí a jak se bránit? O tom se dozvíte v tomto článku. Jako první ukážeme útok prakticky a v dalších odstavcích se pak budeme věnovat některým technickým detailům. Nakonec přidáme pár tipů, jak se proti tomuto útoku bránit.

Martin Musil7. srpna 2019
[-]

Google Smart Lock - Důvěryhodný obličej

Nové bezrámečkové mobilní telefony dnes nabízejí biometrickou autentizaci pomocí rozpoznání obličeje, která se stala mezi uživateli velice populární. Je však tato metoda bezpečná a použitelná za každých okolností? V našem hacking labu jsme se podívali na řešení od společnosti Google, které umožňuje používat tento moderní způsob autentizace i u levných mobilních přístrojů.

Martin Fojtík2. srpna 2019
[-]

Muž, který prodal Eiffelovu věž

Kým jiným začít, než nejslavnějším podvodníkem historie Viktorem Lustigem. Ačkoliv byl Viktor Lustig podvodníkem prakticky celý svůj život, proslavil se zejména podvodem, při kterém „prodal“ Eiffelovu věž. Pojďme se detailněji podívat, jak byl tento v dnešní době nemyslitelný podvod proveden.