Lukáš Bendík1. května 2023
[-]

Bezpečnosť fyzického prístupu vs. Flipper Zero

V auguste 2022 bol vydaný nástroj Flipper Zero, ktorý zaujal entuziastov do hardwaru, rádiových / bezdrôtových technológii, fyzickej bezpečnosti aj hackingu a vyvoláva v komunite otázky ohľadom implikácií na fyzickú bezpečnosť. Čo nové tento nástroj ponúka? Dal by sa vytvoriť doma zo samostatných komponentov? Je to dobrý nápad? .. Uvidíme.

Stanislav Klubal1. února 2021
[-]

NFC je bezpečné! A nebo není?

S NFC se již pravděpodobně setkal v některé životní situaci téměř každý, i když si to třeba v danou chvíli zcela neuvědomoval. Přinejměnším ti z Vás, kteří používají svůj chytrý telefon k bezkontaktním platbám u obchodníků (Google Pay, Apple Pay) nebo přenosu kontaktů z telefonu do telefonu. Je však čeho se obávat nebo je NFC protokol zcela bezpečný?

Stanislav Klubal30. srpna 2019
[-]

RFID podle frekvence, aneb s čím máte tu čest?

RFID technologie jsou běžnou součástí našeho každodenního života. Kde se s nimi potkáváme a jaká jsou nejčastější rizika? Článek zmiňuje vybrané vektory útoku a nastiňuje reálné situace běžného života, ve kterých se s podvodným jednáním můžeme v prostředí RFID setkat. Hlavním cílem článku je úvodní a stručné rozdělení RFID technologií podle frekvenčního pásma, ve kterém samotná komunikace probíhá, včetně primárních oblasti využití.