Jakub Labant3. ledna 2022
[-]

Stack Buffer Overflow – Limitace Prostoru

Dnešní článek volně pokračuje na svou první variantu, kde jsme se zabývali vytvářením exploitů v nepříznivých podmínkách (za pomoci omezené znakové sady), avšak nyní nebude překážka na straně použitelných znaků, ale jak název napovídá, omezení se týká dostupného prostoru pro náš spustitelný kód. Opět není principem článku popisovat obecné techniky vytváření exploitů a zneužívaní zranitelnosti Buffer Overflow (BoF), nýbrž nastínit možný způsob, jak se k tvorbě exploitů v omezeném prostředí stavět.

9. června 2021
[-]

Kariéra

Jsme tým s mnoha odborníky a na trhu působíme více než třicet let. Pracujeme na zajímavých projektech různých velikostí v řadě IT odvětví, a to jak v komerční sféře, tak ve veřejném sektoru. Setkáváte se s nimi každý den, ať už spravujete svůj bankovní účet v mobilu nebo si vyzvedáváte léky pomocí elektronického předpisu. Uplatnění u nás tedy najdete v jakémkoliv IT oboru a na jakémkoliv místě. Najdete nás v okresním městě i Bruselu.

Stanislav Klubal1. února 2021
[-]

NFC je bezpečné! A nebo není?

S NFC se již pravděpodobně setkal v některé životní situaci téměř každý, i když si to třeba v danou chvíli zcela neuvědomoval. Přinejměnším ti z Vás, kteří používají svůj chytrý telefon k bezkontaktním platbám u obchodníků (Google Pay, Apple Pay) nebo přenosu kontaktů z telefonu do telefonu. Je však čeho se obávat nebo je NFC protokol zcela bezpečný?

Erik Šabík4. října 2020
[-]

Ako prekonať mechanizmus CAPTCHA

Webové aplikácie často implementujú funkcionality ako prihlásenie pre užívateľov, rôzne vyhľadávacie funkcie, chatovacie funkcie a iné. Tieto funkcionality, ak nie sú dostatočne zabezpečené, sa stávajú terčom rôznych automatizovaných útokov – slovníkový útok na prihlasovací formulár, automatické vyhľadávanie za účelom prehľadávania obsahu, rôzne formy chatbotov a iné. Pre zabezpečenie funkcií pred automatizovanými skriptami sa často používa mechanizmus CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart). V tomto článku sa pozrieme na rôzne typy týchto mechanizmov a spôsoby ako ich obísť.

Stanislav Klubal30. srpna 2019
[-]

RFID podle frekvence, aneb s čím máte tu čest?

RFID technologie jsou běžnou součástí našeho každodenního života. Kde se s nimi potkáváme a jaká jsou nejčastější rizika? Článek zmiňuje vybrané vektory útoku a nastiňuje reálné situace běžného života, ve kterých se s podvodným jednáním můžeme v prostředí RFID setkat. Hlavním cílem článku je úvodní a stručné rozdělení RFID technologií podle frekvenčního pásma, ve kterém samotná komunikace probíhá, včetně primárních oblasti využití.