Filip Zvařič22. září 2020
[-]

Úvod do hackování aut - Car hacking

Jak vzdáleně ovládnout auto? Nebo jak odemknout auto, aniž bychom použili hrubou sílu? V tomto článku si odpovíme nejenom na tyto otázky, ale i na mnoho dalších. Podíváme se na systémy moderních vozidel, na jejich sféry útoků a popíšeme si principy nejběžnějších typů útoků.

Michal Válka1. září 2020
[-]

PEnetration TEsting Proxy (PETEP)

Zachytávání síťové komunikace stavějící na TCP protokolu a její modifikace pomocí vytváření specializované man-in-the-middle proxy, je jedna z mnoha používaných praktik hledání bezpečnostních chyb v síťových aplikacích. V tomto článku se zaměříme na využití multiplatformní open-source aplikace PETEP pro testování tlustých klientů využívajících TCP protokoly a ukážeme si zjednodušený postup útoků na ukázkové zranitelné aplikaci.

Erik Šabík22. srpna 2019
[-]

Hacking webové aplikace v praxi

Kompromitácia webového serveru prebieha veľmi zriedka využitím iba jednej kritickej zraniteľnosti, ako tomu býva napr. v Hollywoodskych filmoch. Naopak, často k tejto kompromitácii dôjde zreťazením rady menej závažných, niekedy až absurdných, zraniteľností. V tomto článku popíšeme scenár z praxe, v ktorom práve zreťazenie viacerých zraniteľností viedlo k úplnej kompromitácii webového serveru.